Odbojkašice Hercegovca prvakinje

U organizaciji Odbojkaškog saveza BIH i OK Goražde, proteklog vikenda u gradskoj dvorani održano je državno prvenstvo za kadetkinje. Na turniru su se takmičile po dvije najbolje ekipe iz Federacije i Republike Srpske, odbojkaški klubovi Maglaj i Goražde te Inova iz Banja Luke i Hercegovac iz Bileće. Malobrojni ljubitelji odbojke mogli su vidjeti zanimljive mečeve klubova koji se ističu u radu sa mlađim selekcijama.

Titulu državnog prvaka osvojila je ekipa Hercegovca koja je u finalnom susretu rezultatom 3:0 u setovima savladala tim Inove. U utakmici za treće mjesto između Goražda i Maglaja bolji je bio domaći tim koji je osvajanjem odlučujućeg petog seta donio pravu radost navijačima.

     

Najboljom igračicom turnira proglašena je Irena Vukoje iz kluba  „ Hercegovac“ kojoj je priznanje uručila Erna Marevac, selektorica kadeteske reprezentacije BiH. Medalje za osvojeno treće mjesto ekipi Goražda uručio je predsjednik OK “Hercegovac“ Borislav Vukoje, drugoplasiranom timu „ Inove“ medalje je uručio Armin Herenda, predsjednik Skupštine OK „ Goražde“, a pobjedničkoj ekipi zlatne medalje uručila je Amila Baraković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH.

Pehar za osvojeno prvo mjesto i titulu državnog prvaka ekipi „ Hercegovca“ uručio je Alija Fatić, predsjednik OS Bosne i Herecegovine.