Ramić: državljani BiH u inostranstvu da se do 24. jula prijave za “Izbore 2018”

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je danas državljane Bosne i Hercegovine u inozemstvu da se registriraju za glasanje putem pošte do 24.07.2018. godine i iskoriste svoje glasačko pravo na Općim izborima u BiH.

“Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inozemstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesu povratnika, te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih lica”, dodaje Ramić.

Uslov za sve građane u dijaspori da u septembru na svoju adresu dobiju glasačke materijale je da se blagovremeno registriraju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – prijavappp@izbori.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumice mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica sa upitom na mail: press@fmroi.gov.ba, saopćeno je iz Ministarstva.

bhrt.ba