MLADI GORAŽDA U NAJBOLJEM SVJETLU SE PREDSTAVILI GRAĐANIMA GAZIANTEPA

Nakon što su svojim nastupima oduševili mnogobrojne građane bratske općine Kećioren, ponosni predstavnici Grada Goražda i Bosne i Hercegovine nastavili su ovogodišnju turneju posjetom Gaziantepu, odnosno bratskoj Općini Šahinbej. Goraždansku grupu u Šahinbeju dočekao je načelnik Općine Šahinbej Mehmet Tahmazoglu zahvaljujući kojem su i obezbijeđene avio karte od Ankare do Gaziantepa kako bi naši mladi u ovoj bratskoj Općini nastupili u okviru Ramazanskih noći, gdje su se u najboljem svjetlu predstavili građanima Gaziantepa.

Program u ovoj bratskoj općini izveden je u straom dijelu grada, pred više hiljada stanovnika Šahinbeja i Gaziantepa koji su sa oduševljenjem pratili svaki pokret razigrane i raspjevane mladosti Goražda, te ih nagradili gromoglasnim aplauzima.

Treba naglasiti da je zahvaljujući bratskoj Općini Šahinbej realizovan i projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra, gdje je upravo ova Općina učestvovala sa 50% sredstava, zatim je obezbijedila studijsko putovanje u Gaziantep za 22 mladih Goraždana sa ciljem stručnog usavršavanja turskog jezika, a kako je i potvrđeno Šahinbej će sufinansirati i projekat uređenja Trga branilaca u Goraždu.

Nakon Gaziantepa mladi Goražda putuju u Ankaru, gdje će u bratskoj Općini Kećioren boraviti još jedan dan, a nakon toga posjetiće Adapazar i Istanbul, gdje će također u okviru Ramazanskih noći predstaviti naš grad i BiH.