Naredna tri dana u BiH nestabilno vrijeme s pljuskovima

U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jače padavine će biti u Bosni, a u Hercegovini slabiji pljuskovi. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna većinom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

U nedjelju će prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima bit će niska oblačnost. U drugoj polovini dana u većem dijelu BiH s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U BiH će u ponedjeljak, 28. maja prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana, lokalno se očekuju pljuskovi i grmljavina. Na jugu i sjeveru zemlje bit će bez padavina.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.