BIHAMK: Stanje na putevima

Kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila pojačan u gradskim centrima. Jutarnja magla moguća je u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, dok na planinskim prevojima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj na autoputu A-1 večeras od 22 sata do sutra (31.05.) do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Sarajevo sjever-Butila (lijeva i desna strana naizmjenično).

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševineusporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas od 08 do 17 sati izvode se radovi na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (kod tunela Lendava), zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.