Elmir Bajrami iz Goražda prvak BiH u kategoriji “Man's Physique” do 178 centimetara

Na Međunarodnom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu “Bihać Open 2018” Elmir Bajrami osvojio je titulu prvaka države u kategoriji “Man's Physique” do 178 centimetara.

–Prvo takmičenje ove godine imao sam u Novom pazaru na KUP-u Srbije i na tom takmičenju osvojio sam četvrto mjesto. Odmah nakon toga počeo sam se spremati za državno prvenstvo na kojem sam osvojio prvo mjesto. Kažu da sam jedini poslije Kemala Fejzića poznatog prijeratnog bildera koji je medalju donio u Goražde –kaže Elmir Bajrami.

Uspjeh kaže nije došao slučajno. Iza njega je mukotrpan trening, svaki dan po dva puta, a za ova takmičenja pripremao se duže od pola godine. Uz trening ide posebna ishrana, višeproteinska, zatim odmor i potpuna prilagodba života ovom vrlo zahtjevnom sportu.

–Motivira me to što jednostavno želim da uspijem, da u konačnici ne bude da sam bezveze pet godina trenirao, a da ništa nisam postigao. Uložio sam zaista dosta truda, vremena, života, živaca… Tako da sam jednostavno sebi rekao: ‘Moraš uspjeti’ priča za RTV BPK Goražde, Elmir Bajrami.

Pomenuti uspjesi su tek početak. Odlučio se u potpunosti posvetiti bodibildingu i novim takmičenjima, a naglašava da ima i uzora.

–Izdvojio bi ‘tatu’ bodibildinga koji se zove Dexter Jackson. Čovjek ima 48 godina a i dan danas je među tri najbolja bodibildera na svijetu. Za ovaj sport ne bitne su godine već samo je potrebna volja. Zahvaljući ovom uspjehu ušao sam u državni tim reprezentacije BiH tako da imam pravo na Balkaskom i Evropskom takmičenju –sa ponosom naglašava Bajrami.

Kako kaže, veliku zahvalnost duguje treneru Aldenu Hotu, bh stručnjaku u ovoj oblasti, a posebno glavnim „sponzorima“, ocu i majci Zirapu i Dašmiri, te sestrama Elmiri i Džejrani.

rtvbpk