Pljuskovi sve do utorka, a onda ponovo temperature do 32 stepena

Danas i sutra će, prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano vrijeme ali i uz pljuskove i grmljavinu.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

I sutra slično vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 15 do 19. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

U ponedjeljak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni rijetko usloviti lokalni pljusak. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 stepena.

Slično vrijeme i u utorak. Više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni usloviti lokalni pljusak i slabu grmljavinu. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 stepena.

FHMZ BiH