Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana: Smjenjivat će se sunčana jutra s kišom i pljuskovima

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne i u večernjim satima doći će do postepenog naoblačenja praćenog kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru zemlje do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U četvrtak, 7. juna, bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. U Krajini i većem dijelu Posavine bit će uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena.

Petak, 8. juna, također će obilježiti sunčano vrijeme. Prema kraju dana i u večernjim satima u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini se očekuju kiša i pljuskovi. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu i sjeveru do 23, a dnevne od 27 do 33 stepena.

U subotu, 9. juna, bit će nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

fena