Uprava za indirektno oporezivanje: Oduzete hidraulične pumpe i više putničkih vozila

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, na područiju koje pokriva Regionalni centar Banja Luka, oduzeli su hidraulične pumpe i više putničkih motornih vozila u vrijednosti 80.900 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Banja Luka, postupajući po informacijama Granične policije-Terenski ured Zapad, utvrdili su da fizičko lice inicijala P. M. sa područija općine Bosansko Grahovo posjeduje robu nad kojom nije proveden redovan carinski postupak. Tom prilikom je pronađeno i izvršeno oduzimanje hidrauličnih pumpi sa priključcima, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na cca 58.400 KM.

Također, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su izvršili oduzimanje više putničkih motornih vozila, kojima su učinjene povrede propisa iz nadležnosti UIO, a čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje u iznosu od cca 22.500 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike, koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.