Stanje na putevima

Zbog izvođenja neophodnih radova danas od 08:30 do 16 sati usporeno se saobraća na magistralnom putu M-18 Vogošća-Sarajevo, na dionici Ugorsko-Kobilja Glava.

Radovi na asfaltiranju danas se izvode na regionalnom putu R-403 Tržačka Raštela-Ćoralići, zbog čega će od 07 do 20 sati vozila sabraćati jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Podsjećamo i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.