Stanje na putevima

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja u tunelu 1.mart u smjeru Zenica jug-Lašva.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Deminerski radovi izvode se na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće), zbog čega svakodnevno, u vremenu od 07 do 14:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na GP Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj, danas i sutra od 13 do 18 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj u trajanju od 20 minuta.