Grupa „Emir & Frozen Camels“ 29. juna slavi 20 godina djelovanja na sceni

Grupa “Emir & Frozen Camels”, nakon dugo vremena, ponovo se vraća u kultni sarajevski klub “Cinemas”, u kojem je održala jedan od svojih prvih koncerata u karijeri. Ova rok grupa s Emirom Bukovicom na čelu u petak, 29. juna, u 21 sati proslavit će 20. rođendan benda, osnovanog 1998. na Floridi, u Americi.

– Možda će vam ovo zvučati malo nevjerovatno i suludo, ali do ovog predstojećeg sarajevskog koncerta nisam ni razmišljao o ovom jubileju, koji zaista nije mali. Nekako sam to smetnuo s uma. Nama muzičarima godine ništa ne znače, više se na vrijeme osvrćemo prema broju objavljenih albuma, pjesama, odsviranih koncerata. Radujemo se nastupu u Sarajevu i druženju s publikom, s kojom ćemo podijeliti ljubav i rokenrol energiju pjesama “Ne pitaj me”, “Jedina”, “Sarajevo, New York, Roma”, “Alina (No pasaran)”, “Nacrtaj mi ljubav”, “Ters Bosanka” i mnogih drugih – poručio je Bukovica.

Kao podršku na sceni “Emir & Frozen Camels” ugostit će sarajevski bend “Starbridge”, koji će svojim nastupom promovirati upravo snimljeni debitantski album.

AA