Stanje na putevima

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Vis, Gaj i Igman na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici A-1 Tarčin – Sarajevo Zapad.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 07 do 14:30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Zbog radova na čišćenju kanala u rijeci Neretvi, na magistralnom putu M-17 u mjestu Doljani od 10 do 12 sati doći će do naizmjeničnog propuštanja vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na miniranju kod GP Brgat (HR) danas između 14 i 15 sati doći će do polusatne obustave saobraćaja.