BPK : Informacija Uprave policije

Dana 29.06.2018.godine u 10,00 sati u prostorije dežurne službe  policijske stanice Goražde obratila se A.M., iz Goražda i prijavila da je u ulici 1. Maj. Grad Goražde izvršen nasilan ulazak u stan koji koristi lice K.D., iz Goražda. Na lice mjesta  izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj, kojom prilikom je ustanovljeno da su oštećena ulazna vrata na pomenutom stanu, te da iz istog nije ništa otuđeno. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 29.06.2018.godine u 21,00 sati policijski službenici policijske stanice Ustikolina su u mjestu Cvilin -općina Foča u Federaciji BiH prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “VW Kombi” kojim je upravljao Č.S., iz Ustikoline ustanovili da isti prevozi bukovo ogrevno drvo u čokovima, bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašao je službenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK Goražde ,koji je konstatovao da se radi o količini od 0,69 m3 bukovog drveta u čokovima, te preuzeo dalji rad iz svoje nadležnposti.

Dana 29.06.2018.godine u 23,20 sati u ulici Maršala Tita, Grad Goražde,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice B.E., iz Goražda zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,78 g/kg, te je isti u 23,40 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 30.06.2018.godine u  03,15 sati u ulici 1.Drinske brigade, Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda,  slijetanjem vozila sa kolovoza. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde i vozilo hitne pomoći, kojom prilikom je iz vozila izvučen vozač G.S., nastanjen u mjestu Vitkovići, Grad Goražde. Navedeno lce prevezeno je  u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje je dežurni ljekar nakon pregleda konstatovao da pomenuto lice nije zadobilo  povrede. Uviđaj lica mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, a protiv vozača G.S.,  preduzet će se Zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 30.06.2018.godine u 19,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratilo se NN lice i prijavilo da je u ulici 1.Maj. Grad Goražde ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do tuče između dva lica nastanjeni u Goraždu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su u prostorije policijske stanice Goražde pozvali i alkotestirali lica kojom prilikom je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu kod lica A.R., u iznosu od 0,99 g/kg, dok je kod lica L.A., ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,91 g/kg. Navedenim licima uručeni su  prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanom stanju. Policijski službenici MUP-a BPK Goražde su i licu M.M., iz Goražda koji je učestvovao u tuči uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.