Goraždanski sportisti sutra putuju na MOSI igre

Na 55. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje će sutra biti otvorene u Priboju, Bosanskopodrinjski kanton, Grad Goražde i državu BiH predstavljat će oko 40 goraždanskih sportista.  Na današnjoj pres konferenciji u kantonalnom ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, istaknuto je da je za odlazak sportista sve spremno. lley.

Resorni ministar Damir Žuga naglasio je da su učešće sportista iz grada na Drini  zajedno omogućili BPK, Grad Goražde i kompanija „Prevent“. Istakao je kako je ponosan što će naši sportisti i ove godine učestvovati na na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji na tromeđi BIH, Srbije i Crne Gore.

Koordinator MOSI igara za BPK Goražde Nermin Obuća, podsjetio je da su se na ovogodišnje MOSI igre kao nosioci grupa plasirale goraždanske odbojkašice koje su prošle godine u Pljevljima osvojile treće mjesto, kao i šahisti koji su bili drugi. Po njegovim riječima, učešće na MOSI igrama, za sportiste iz Goražda ima poseban značaj. Ove godine  oni će se takmičiti u pet disciplina – odbojka, košarka, atletika, šah i beach volley.

55. Međuopštinske omladinske sportske igre biće otvorene sutra u 16 sati uz svečani defile sportista. Na igrama  koje se po sedmi put organizuju u Priboju, koji je jedan od njihovih osnivača, učestvovaće 34 opštine iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine sa oko 3000 učesnika koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.