Sedmica Omladinske novinarske asocijacije u BiH: Širom BiH bilježe priče građana jer mladima žele poručiti da je svaka od njih važna

U više gradova Bosne I Hercegovine Omladinska novinarska asocijacija obilježava sedmicu ove organizacije u  nastojanju da mladima približi  funkciju  I važnost medija. Rezultate  aktivnosti na ulicama gradova objaviće uskoro na portalu asocijacije.

“Bilježimo priče građana koji su raspoloženi da ih podijele sa budućim čitaocima. To su uglavnom njihova sjećanja na djetinjstvo i odrastanje u sredinama iz kojih dolaze te kako danas gledaju na to vrijeme, ali i druge teme.  Mladima želimo poručiti da je svaka od njih važna i da iz svake mogu izvući neku pouku za sebe”, kaže Anesa Čutuna,  članica asocijacije koja ove priče bilježi u Goraždu.

Sedmica ONA u BiH obilježava se od drugog do 6. jula, a aktivnosti se provode u 15 bh. gradova sa ciljem da i na ovaj način i mladima približi značaj i ulogu medija i medijskog aktivizma  u društvu te da im pruži priliku da i sami učestvuju u takvim aktivnostima.