Hrvatska: Ultramaratonci krenuli s Ovčare do Potočara

Na sedmi Ultramaraton Vukovar – Srebrenica jutros je od spomenika na Ovčari krenulo sedam ultramaratonaca. Petorci koja će istrčati svih pet etapa pridružilo se dvoje maratonaca na jednom dijelu staze, javlja Anadolu Agency (AA).

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica tradicionalni je način obilježavanja srebreničke tragedije i njezino povezivanje sa stradanjem na Ovčari pokraj Vukovara.

Cilj je organizatora sportskim činom povezati ova dva grada te ukazati na stradanja koja su stanovnici prošli u prošlom ratu, ali i poslati poruku novim generacijama da se tako nešto nikada više ne smije ponoviti.

Cijelu rutu ultramaratona kojega će trčati pet dana u pet etapa istrčat će pet ultramaratonaca: Dražen Čučić, Robert Kasumović, Zmago Horvat, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

Ultramaratonu se na prvoj dionici od Vukovara do Vinkovaca pridružilo još dvoje maratonaca, Srebreničanka Ermina Bakalović koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, koja će trčati i zadnju etapu do Srebrenice, te Ikica Danijel.

Na Ovčari su podršku ultramaratoncima došli pružiti predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te braniteljskih udruga, a glavni organizator Ultramaratona je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) uz podršku Grada Zagreba, Grada Vukovara, hrvatskog Ministarstva branitelja, Predsjedništva BiH i predsjednice Republike Hrvatske.

faktor.ba