Stanje na putevima

Danas će, etapom koja kreće iz Jajca prema Sarajevu, biti nastavljen maraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ u okviru kojeg su biciklisti i maratonci juče krenuli iz Bihaća ka Srebrenici.

Dolazak u Potočare planiran je za 10. juli. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a iz BIHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori, od 8 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, podsjećaju iz BIHAMK-a.