Komemorativna sjednica Skupštine za sve nevine žrtve u Srebrenici

Skupština Općine Srebrenica održala je danas komemorativnu sjednicu posvećenu nevinim žrtvama svih nacionalnosti u ovoj općini. Sjednica je počela minutom šutnje i učenjem Fatihe, a prisustvovali su joj i predstavnici vjerskoj života.

Sjednicu su sazvali predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković i načelnik Općine Mladen Grujičić, koji su poslali poruku mira i suživota.

– Želimo poručiti da je Srebrenica mjesto u kojem se može živjeti i da ima suživota. Srbi i Bošnjaci su smogli snage da zajedno odaju počast žrtvama svih nacionalnosti i vjerujem da imamo snage da zajedno gradimo budućnost za našu djecu. Ne treba zaboraviti šta se dogodilo, ali trebamo naučiti praštati – kazao je Grujičić, koji je danas, također, u izjavi novinarima negirao genocid u Srebrenici.

Tabaković je kazao kako i mimo ove sjednice svakodnevno nastoje raditi na kvalitetnijem životu građana i da miroljubive poruke s ove sjednice sprovedu u djelo. Također, kazali su da rade na tome da svi odbornici zajedno obiđu mjesta stradanja i Bošnjaka i Srba s ciljem odavanja počasti nevinim žrtvama i gradnje zajedničkog života.

Sjednici nisu prisustvovale predstavnice Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa, jer im je neprihvatljiv stav načelnika da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

faktor