Pripadnici FUP-a u Sarajevu zbog trgovine drogom uhapsili još jednu osobu

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je i oduzeta mašina za tabletiranje, metalni nastavci sa žigom i drugi predmeti, koji su korišteni za proizvodnju i stavljanje u promet opojne droge „extazi“.

Također, pronađeno je i oduzeto oko 300 NN tableta koje asociraju na opojnu drogu „extazi“ i cca. 2 kg. praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „metaanfetamin“, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Nakon izvršenog pretresa D.C. je priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sklopu iste akcije u utorak, 10.jula 2018. godine lišena su slobode dva lica Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god), u čijim stambenim objektima je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više od 5 000 kom. NN tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „extazi“, cca. 1 kg NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.