Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo važna za cijeli region

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo važna za cijeli region, a da autoput do Crne Gore i modernizacija pruge Beograd – Bar znači da Srbija izlazi na more.

– Shvatili smo svi da moramo praviti puteve i povezivati se. Autoput Beograd – Sarajevo je od ogromnog značaja, ne samo za Srbiju i BiH već i za cijeli region – rekla je Mihajlović.

Ona je za televiziju Prva istakla da nema razvoja regiona bez razvoja infrastrukture i da je za Srbiju dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama u regionu.

– Potpisan je ugovor za treću dionicu željezničke pruge Beograd – Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd – Bar za Srbiju znači izlazak na more – rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula i da je sada na srpskim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na prije dvije godine, jer se autoput završava.

– Cijeli saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione eura, a da ne govorim o turizmu – rekla je Mihajlović i dodala da će završetkom željezničkog koridora Srbija postati nezaobilazna trasa.

avaz