Akcija “Varda”: SIPA uhapsila dvije osobe zbog droge

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na području Foče i Višegrada uhapsili su dvije osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama.

U okviru operativne akcije kodnog naziva “Varda” usmjerene protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, SIPA je jučer izvršila pretrese objekata na dvije lokacije u vlasništvu osumnjičenih osoba.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta oprema i materijal za uzgoj i proizvodnju kanabisa, šest stabljika konoplje i dva mobilna telefona. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama koje su, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, predate postupajućem tužiocu na daljnje postupanje.

Navedene aktivnosti su realizirane u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.