Stanje na putevima

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim krajevima naše zemlje, magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost. Zbog očekivanog pojačanog prometa vozila tokom dana savjetuje se opreznija vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo i vijadukt Bojnik. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na deminiranju terena aktuelni su radnim danima od osam do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima Izačić na izlazu i Brod na ulazu u našu zemlju pojačan je promet vozila, ali se ne čeka duže od 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.