Stanje na putevima

Završeno je izvlačenje vozila u kanjonu Tijesno (M-16 Karanovac-Crna Rijeka) pa se sada na ovoj dionici saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima, posebno na jugu i sjeveru naše zemlje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnom prelazima: Prisika, Doljani i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore.