Stanje na putevima

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Promet vozila je umjeren, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bihać, na dionici Dubovsko-Ripač (na dionici od uključenja sa regionalnog puta R-408 od naselja Orašac/Ćukovi do isključenja Ripač/Račić) zbog održavanja 10. Biciklističkog rekreativno-turističkog kamp-maratona „Stazama Bosanskih kraljeva 2018 vozila će saobraćati usporeno, u smijeru kretanja učesnika utrke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.

U toku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.