Crvena jabuka na festivalu prijateljstva u Goraždu, koncert za sve generacije

Među najposjećenijim koncertima ovogodšnjeg 21. internacionalnog festivala prijateljstva sigurno je koncert Crvene jabuke koji je na platou Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ okupio nekoliko hiljada posjetilaca.

Prepoznatljivim pjesmama koje traju koliko i sam bend, privukli su pažnju posjetilaca različitih generacija, pa se među publikom mogao vidjeti i veliki broj mladih ljudi, ali i onih u poznim godinama.  Svi su rado slušali dobre stare hitovi “Dirlija”, “Bježi kišo s prozora”, “Da nije ljubavi”, “Kad kazaljke se poklope”, “Nekako s proljeća”, “Zovu nas ulice”, “Tamo gdje ljubav počinje”, “Niko nije lud da spava” , što je samo dio repertoara uz koji je publika uživala duboko u noć.

Organizatori se mogu pohvaliti činjenicom da su koncerti poput ovog privukli pažnju i brojnih gostiju iz susjednih gradova.

Dobru atmosferu pete festivalske noći u Goraždu počela je goraždanska grupa  „Ilvana & trio“, a iste večeri u prostoru Centra za kulturu promovisana je i zbirka poezije „Dnevnik jedne ljubavi“ autorice Dine Bavčić iz Goražda. Ljubitelji filma imali su priliku šogledati i francuski film“Tamara“  koji je omogućio Francusski institut u BIH.

Festival prijateljstva u Goraždu počeo je 1.avgusta a završava u utorak 7.avgusta kada će nakon ceremonije zatvaranja i spuštanja festivalske zastave, nastupiti Hlaid Bešlić.