Stanje na putevima

Nakon vikenda i zabilježenih gužvi kako na putevima u BIH tako i na većini graničnih prelaza, jutros se saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku), dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje i Olovo Kladanj i dionicu M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.