Stanje na putevima

Na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštianje postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Deminerski radovi izvode se radnim danima od 08 do 16 sati na dionici magistralnog puta M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud), zbog čega dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Podjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.