Stanje na putevima

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na dionicama magistralnih puteva:

– Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prevoju Oštrelj, od 08 do 16h),
– Šamac-Odžak (u mjestu Prud od 08 do 16 sati) i
– Brčko-Bijeljina (u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati).

I za danas su planirani radovi na dionici M-18 Šićki Brod-Husino, pa će se na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad-Dvor.