Stanje na putevima

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima,  očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, kako na putevima u BIH, tako i na graničnim prelazima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno,saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na dionicama magistralnih puteva:
 Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prevoju Oštrelj, od 08 do 16h),
– Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud od 08 do 16 sati) i
– Brčko-Bijeljina (u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati).

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.