Stanje na putevima

Kolovoz je mjestimično vlažan, a magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na većini putnih pravaca, a posebno prema lokalnim izletištima i graničnim prelazima.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.