Jedini na tabeli:FK Goražde bez bodova

U okviru 4. kola Prve Lige Federacije BiH na Banja Ilidži o utakmicu su odigrale ekipe Zvijezde  i Goražda.  Domaći fudbaleri osvojili su nova tri boda, a junak pobjede ekipe iz Gradačca bio je Ognjen Jaćimović, sjajni napadač Zvijezde koji je postigao oba gola na ovom susretu.

Na početku meča Šarić je imao šansu za Zvijezdu, a već u šestoj minuti Jaćimović pogađa na radost domaćih navijača. Šarkanović je mogao da poveća prednost  sredinom prvog dijela, ali je ostalo 1:0. Pobjedu od 2:0 domaćin je  osigurao golom u nastavku meča, kada je golmana Goražda još jednom savladao Jaćimović.

Nakon 4. odigrana kola ekipa Goražda jedina je u Prvoj ligi bez osvojenih bodova, dok se Zvijezda plasirala na drugo mjesto tabele sa 10 bodova koliko ima i mostarski Velež.

U petom kolu Goražde će na svom stadionu dočekati Metalege , koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojio 5 bodova.

Proteklog vikenda odigrane su i utakmice Druge lige Centar F BiH . Nogometaši Azota na svom terenu u Vitkovićima poraženi su od ekipe Moševca rezultatom 2:3. Nakon 3. kola Azot se nalazi na 13 mjestu sa  3  boda. Narednu utakmicu igraju u gostima sa ekipom Krivaje.