U subotu Memorijalni rukometni turnir “Mirsad Hurić”

Pune četiri sedmice trajale su pripreme na fizičkoj spremi Muškog rukometnog kluba Goražde, a u narednom periodu uslijedit će taktičko –tehnička priprema kako bi se što bolje dočekao početak prvenstva. Igrački kadar ostao je gotovo isti  kao i predhodne sezone.

–Što se tiče igračkog kadra on je kao i prošle godine oslonjen  na domaće igrače. Sad za sad  samo je jedan igrač sa strane a riječ je o golmanu iz Nove Varoši. Deficitarni sno na vanjskoj liniji i nastojimo na tim pozicijama dovesti jednog ili dvojicu igrača –kaže Admir Sijerčić, pomoćni trener MRK Goražde.

Prva provjera kvaliteta ekipe uslijedit će već 8 septembra kada će se održati tradicionalni turnir „Mirsad Hurić“. Ove godine na turniru će pored domaćina nastupiti ekipa Sloge iz Gornjeg vakufa, Priboj iz Srbije i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Zbog problema u rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, još nije poznato hoće li prvenstvo početi, kako je i planirano 22 i 23 septembra.

–Ja se nadam da će prvenstvo početi, a što se nas tiče mi bismo voljeli da se prolongira za sedmicu kako bi smo se još što bolje uigrali. Mi ćemo se naravno potruditi da se pripremimo što bolje. Slijede testne utakmice, a što se očekivanja tiče to je opsatan u premijer ligi BiH.

Iz kluba su pozvali navijače da u što većem broju propaprate rukometni turnir koji će se odigrati u subotu u gradskoj dvorani Mirsad Hurić.