OK Gacko pobjednik petog Međunarodnog turnira ženskih seniorskih ekipa

Atraktivnu i zanimljivu odbojku imali su priliku pratiti ljubitelji ovog sporta na petom po redu Međunarodnom turniru ženskih seniorskih ekipa. Pored domaćina ekipe OK Goražde nastupili su Jedinstvo iz Užica, Rudar iz Pljevala i Gacko.

Turnir je po drugi put zaredom pripao odbojkaškom klubu Gacko koji je u finalnoj utakmici bio bolji od Goražda dok je treće mjesto pripalo jedinstvu iz Užica. Svi učesnici odbojkaškog turnira u Goraždu saglasni su  da je ovogodišnji bio jako kvalitetan i da su samo nijanse odlučivale ko će biti pobjednik. To pokuzuje i rezultat finalne utakmice u kojoj je tek u petom setu slomljen otpor domaće ekipe Goražda, od mora se priznati u ovom momentu ipak nešto kvalitetnije ekipe Gacka.

–Mi smo zaista prezadovoljni organizacijom turnirama i ekipama koje su ove godine učestvovale. Pokazali smo da imamo najbolju ekipu jer smo po drugi put osvojili turnir, ali bih pohvalio ekipu Goražda koja je bila jako kvalitetna i koja će sigurno imati dobar rezultat i u Premijer ligi BiH ,rekao je Saša Slijepčević trener ŽOK „Gacko.“

Domaćini turnira ekipa Goražda zadovoljna je kako turnirom tako i prikazanim igrama svojih odbojkašica obzirom da je ovo još uvijek rana faza priprema.

– Sretni smo što smo ugostili naše drage prijatelje iz Srbije i Crne Gore i ekipu Gacka. Za nas je istinsko zadovoljstvo biti domaćin ovakvom okupljanju odbojkaškica iz tri zemlje, na turniru koji na pravi način promoviše odbojku i povezuje naše klubove, rekao je na kraju turnira Nermin Obuća, predsjednik OK „ Goražde“.

Prvenstvo u premije ligi BiH u odbojci počinje  5 oktobra a u prvom kolu OK Goražde igra sa odbojkaškim klubom BL Voley iz Banja Luke