Rukometaši Sloge pobjednici rukometnog turnira “Mirsad Hurić”

Ekipa „Sloge“ iz Gornjeg Vakufa  pobjednik je 18. Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira „Mirsad Hurić“ koji je proteklog vikenda održan u Goraždu. Organiziran u znak sjećanja na istaknutog goraždanskog rukometaša i poginulog borca Mirsada Hurića, turnir je održan u dvorani koja nosi njegovo ime.

U finalu 18. Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira Mirsad Hurić, tim Sloge savladao je domaću ekipu Goražda rezultatom 29:28, treće mjesto osvojili su rukometaši Priboja (Srbija), dok je na posljednjem četvrtom mjestu ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Prvoplasiranim ekipama dodjeljeni su pehari, a organizator turnira MRK Goražde nagradio je i najbolje pojedince na turniru. Najbolji strijelac je Admir Purić iz ekipe Sloge, dok je priznanje za najboljeg golmana uručeno Milenku Jeliću iz domaćeg tima.

I ove godine dodjeljeno je posebno priznanje igraču koji svojom igrom najviše podsjeća na legendarnog goraždanskog rukometaša Mirsada Hurića. Njegova supruga Envera Hurić ovo priznanje uručila je Goranu Biljaki iz ekipe Sloge.

Međunarodni memorijalni rukometni turnir koji se održava godinama u znak sjećanja na legendarnog goraždanskog rukometaša i poginulog borca Mirsada Hurića održan je u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime. Učesnici turnira posjetili su i mezar rahmetli Hurića te mu uz polaganje cvijeća odali počast.

Inače, ovaj događaj prvi je sadržaj ovogodišnjeg programa obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda u proteklom ratu koji se danas obilježava kao Dan Bosanskopodrinjskog kantona i Grada Goražda.