Emir Bukovica gostovao u američkom podcastu “Music Studio Live”: Ponosan sam na sebe

Riječ je o projektu američke produkcijske kuće Definition Media s Floride, čiji su voditelji poznati američki muzičar i producent Darrell Nutt i vrhunska muzičarka i multiinstrumentalistica Sarah Hadeka Williams.

“Malo me iznenadio poziv u podcast koji se snima za gledaoce i slušaoce engleskog govornog područja jer je ovo prva sezona i znam da su producenti željeli odmah na početku osigurati veliku gledanost. Zato je u prvoj epizodi gost bio sjajni autor Tim McGeary, a u drugoj zvijezda najgledanijeg glazbenog talent showa ‘American Ido’ – Casey Weston. No, njima je moja muzička priča očito bila dovoljno zanimljiva da me pozovu kao trećeg gosta ovog podcasta. To me čini ponosnim na samog sebe i svoj put od izbjeglice do dijeljenja pozornice s nekim od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda”, ističe Emir.

Osim razgovora o Emirovim muzičkim počecima, ratnim dešavanjima, odlasku u Ameriku, muzičkim prijateljstvima i saradnjama poput onih s Cliffom Williamsom iz legendarnog benda AC/DC, Lennyjem Kravitzom, Dannyjem Shepardom i drugima, voditelje su zanimali i projekti koji su pred njim.

Za kraj je Emir uz pomoć voditelja i poznatog američkog bluesera Dannyja Sheparda izveo svoje pjesme “Sarajevo, New York, Roma” i “Neka me pjesma donese”.