Savjet ministara BiH o stanju u oblasti migracija

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas će održati sjednicu, na kojoj će razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH, kao i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu, kao i Izvještaj o sprovođenju aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju Strategije BiH za borbu protiv organizovanog kriminala (2017 – 2020).

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, Savjet ministara će razmotiti i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama BiH na naknadu za službeno putovanje.

Nacrt memoranduma o razumijevanju o saradnji u istraživačko-razvojnim aktivnostima u oblasti prometa i informacionih tehnologija između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Ministarstva prometa, pomorstva i komunikacija Republike Turske, takođe će se naći na dnevnom redu sjednice, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Sjednica će početi u 14.00 sati.