Danas u FBiH počinje ‘Dječija nedjelja’

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program održavanja “Dječije nedjelje”, koja se u Federaciji BiH obilježava od 1. do 7. oktobra 2018.

Cilj je poticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unaprijeđenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će i kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti predškolskih i školskih, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruženja, kao i kulturnih institucija, koje svojim radom pokreću nove inicijative i programe za zadovoljavanje potreba djece.

Kao i prethodnih godina, tradicionalni susreti će, uz podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, biti održani od 5. do 7.oktobra 2018., a bit će organizovane radionice, izložbe dječijih radova, izleti i posjete, sportske i druge aktivnosti na kojima se očekuje veliki broj djece iz domova za nezbrinutu djecu s područja Federacije BiH.

Centralna manifestacija bit će obilježena susretima djece bez roditeljskog staranja smještene u dječijim selima i ustanovama socijalne zaštite, te predstavljanjem zajednica iz kojih dolaze, putem pjesme, plesa, dramskih djela, recitacija i drugih izvedbi, a u organizaciji domaćina – Udruženje za razvoj hraniteljstva, zaštitu djece i porodice “Suncokret” iz Kiseljaka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA)