Podjela brašna koja se vrši ovih dana nije dio predizborne kampanje – poručuju iz Udruženja penzionera Goražde

Udruženje penzionera Goražde ovih dana vrši distribuciju brašna najugroženijim članovima. Iz udruženja poručuju da to nije dio predizborne kampanje i ograđuju se od svih političkih partija. Ističu da je njihov rad fokusiran isključivo na ublažavanje teškog materijalnog stanja ove populacije koju pozivaju da izađe na izbore i glasaju po vlastitom izboru.

22 tone brašna koje se ovih dana distribuira penzionerima je vid pomoći koju je za ovu populaciju obezbjedila Vlada BPK Goražde – naglašavaju u udruženju  penzionera demantujući špekulacije koje su se pojavile u javnosti da je riječ o predizbornim aktivnostima.

U udruženju naglašavaju da na razne načine nastoje ublažiti teško materijalno stanje penzionera te se ograđuju od istupa bilo koje političke partije.

Svoje aktivnosti udruženje je usmjerilo i na obezbjeđenje povoljnijih karti za prijevoz te ističu da svi penzioneri koji žele mjesečne karte za područje BPK mogu ih nabaviti u Centroprevozu  po cijeni od 20 KM uz koje povratna karta za Sarajevo košta 10 maraka. S ciljem pomoći ovoj populaciji udruženje je po prvi put obezbjedilo i 104 paketa pelena za odrasle čija je podjela već obavljena – ističu u udruženju.