Ministrica Dilberović čestitala Svjetski dan nastavnika

U povodu Svjetskog dana nastavnika – 5. listopada svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, kao i svim zaposlenim u odgojno-obrazovnom procesu, čestitku je uputila federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović.

“Živimo u vremenu u kojem su, nažalost, mnogi zaboravili da prosvjetni radnici imaju ogromnu ulogu u našem životu i društvu uopće. Ovo je prilika da iznova podsjetimo na važnost njihovog posla i svakodnevnog rada, ali i na obavezu da im osiguramo zaslužen status. Uspjeh obrazovne reforme upravo ovisi o kvalitetnom i motiviranom učitelju te vjerujem da ćemo nastaviti surađivati i zajednički raditi na razvijanju našeg obrazovanja i stvaranja što boljih uvjeta podučavanja i usvajanja znanja”, navodi se u čestitki. 

“Dragi učitelji, nastavnici i profesori, ne zaboravite da Vaš plemeniti i odgovorni posao čini ovaj svijet boljim. Hvala Vam na trudu i strpljenju koji svakodnevno ulažete da bi naša djeca usvojila potrebna znanja i vještine te razvila pozitivne ljudske osobine”, dodaje se u čestitki federalne ministrice obrazovanja i znanosti.

Inače, Svjetski dan nastavnika obilježava se od 1994. godine, kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine. Preporuka iz 1966. godine predstavlja glavni referentni okvir za rješavanje prava i odgovornosti nastavnika na globalnoj razini.

Fena