Stanje na putevima

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo:autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj,kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor. Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas od 09 do 13 i 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Povodom održavanja Općih izbora 2018. Godine, danas 07.10. na području BiH zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. Dodatno na području RS zabrana je na snazi i za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.