Milorad Dodik: Nemam ništa protiv toga da u vlast uđemo sa SDA ili SDP-om

“Mi sad imamo sjajnu priliku da se revanširamo SDA-u zato što je pod svoje skute uzeo Srpsku demokratsku stranku, ali su nam na neki čudan način i pomogli. Uvidjelo se da su ovi iz SDS-a i PDP-a izdajnici”, rekao je Dodik.

Poručio je kako su PDP i SDS na svim mjestima biračkim mjestima imali članove biračkog odbora, a ako ne članove biračkog odbora onda posmatrače.

“Naša stranka je napravila dobar rezultat. Drago mi je da Centralna izborna komisija rezultate potvrđuje kao definitivne. SNSD je vodeći. Mi ćemo insistirati da naš čovjek bude predsjednik Vlade RS. Razgovarat ćemo o tome ko će biti premijer”, kazao je Dodik.

Naveo je da će, kad je riječ o Parlamentu BiH, vidjeti zajedno sa opozicionim strankama da li žele sarađivati.

“Naše ankete su govorile da imamo 12 posto razlike. Naši anketari su imali zadatak da budu objektivni, da ne prave iluzije ni nama ni našim protivnicima”, istakao je Dodik.

Napomenuo je da nema šta govoriti o Ivaniću, da on sam o sebi govori dovoljno.

“Nije se dovoljno zalagao za RS i to su rezultati”, poručio je Dodik.

Istakao je da su razočarani glasanjem za člana Predsjedništva, ali da je u gotovo svim izbornim jedinicama bio u vodstvu.

“Na građanima je bilo da odluče šta oni žele. Malo mi je čudno da su u Banjaluci glasali za Vukotu Govedarici i omogućili Mektiću da prođe”, istakao je on.

Naveo je da će insistirati da u poslovnik bude obavezno isticanje zastave RS.

“To će biti moj apsolutni uslov da uđem u Predsjedništvo. Ukoliko ne bude naše zastave, ja sigurno neću ući. Ukoliko Željko Komšić želi da stavi svoju zastavu, ja neću imati ništa protiv”, rekao je Dodik.

klix