Prosinečki: Turska je dobar test za nas

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Tursku, gdje će sutra u gradu Rize igrati prijateljski meč protiv selekcije te zemlje. 

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki još jedanput je naglasio da nebitnih utakmica u nogometu nema, te da će meč protiv Turske biti dobar test za njegove izabranike. 

– Minutažu će dobiti neki igrači koji do sada možda nisu imali toliko prilika da igraju. U Tursku idemo da odigramo što je moguće bolje. U dobroj smo formi, svi pozvani igrači su zdravi, putujemo u dobroj atmosferi. Rezultat je bitan, tako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo – izjavio je Prosinečki. 

Selektor BiH naglašava da bi pobjeda protiv Turske bila dobra uvertira za meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske koji će u ponedjeljak biti odigran u Sarajevu. 

– Protiv Sjeverne Irske igramo za bodove, za što bolji plasman u Ligi nacija, tako da će nam to sada biti najvažnija utakmica – rekao je Prosinečki. 

Osvrnuo se i na Asmira Kolašinca, koji je pošteđen nastupa za reprezentaciju BiH jer se još uvijek u potpunosti nije oporavio od povrede. 

– Molili su nas iz njegovog kluba da ga poštedimo, a nama je također u interesu da on bude onaj pravi i vrati se u prvih 11 u reprezentaciji, tako da smo odlučili da ga pustimo da se oporavlja u Arsenalu – objasnio je selektor BiH. 

Reprezentacija BiH će igrati prijateljski meč protiv Turske sutra u Rizeu, na stadionu “Rize Šehir”.