Davor Dragičević dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, dobio je poziv na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banje Luke.

Poziv je upućen “svjedoku radi saslušanja u istrazi”, a u Tužilaštvu se mora pojaviti  19. oktobra, u 11 sati.

U pozivu stoji da ga pozivaju “radi davanja izjave u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Srđana Gajića, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Ukoliko se Dragičević ne odazove ovom pozivu Sud može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM ili narediti prinudno dovođenje.

Početkom jula ove godine pripadnici Policijske uprave Banja Luka identificirali su, uhapsili i ispitali Srđana Gajića (32) iz Laktaša, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti Davora Dragičevića.

Gajić iz Trna kod Banje Luke je 7. jula, ispod teksta koji se odnosio na skup “Pravda za Davida”, putem društvenih mreža objavio: “Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja lično ubiti iz snajpera dosadio je i Bogu i narodu. Sieg Heil”

– Policajci su postupili prema zaprimljenoj prijavi oštećenog da mu je nepoznata osoba na portalu medija uputila poruku prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, što je izazvalo osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo – saopćeno je tada iz policije.