U BiH sutra pretežno sunčano, krajem dana naoblačenje

Po kotlinama u Bosni sutra prijepodne će biti dosta magle. Od sredine dana prema večernjim satima doći će do postepenog povećanja oblačnosti sa sjeverozapada zemlje prema istoku i jugu. U Hercegovini veći dio dana bit će pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 23, jugu zemlje od 23 do 26 stepeni.

U Sarajevu će sutra veći dio dana preovladavati pretežno sunčano. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla. Do naoblačenja doći će u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bihać i Prijedor 19, Ivan-sedlo i Sanski Most 20, Banja Luka, Brčko, Bugojno i Gradačac 21, Bijeljina, Jajce i Sarajevo 22, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 23, Trebinje 24, Grude, Mostar i Stolac 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba / FENA)