Učenici STŠ „Hasib Hadžović“ realizovali akciju uređenja Rorova

Učenici mašinske struke Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ Goražde  danas su realizovali akciju uređenja popularnog goraždanskog  izletišta Rorovi.  Jesenja volonterska akcija koja je već postala dio programa praktične nastave, došla je nakon nedavnog vandalizma na ovom lokalitetu. Prema riječima Rifeta Bečića direktora ove škole, za razliku od nesavjesnih pojedinaca, učenici su  još jednom  pokazali društvenu odgovornost ali i svijest da trebamo čuvati ono što imamo.

„ Ovakve akcije dio su jesenjeg ali i proljetnog plana izvođenja praktične nastave što su inicirali sami učenici, a spletom okolnosti realizujemo je nakon nedavnog uništavanja izletišta. Oštećenja su takva da se vidi namjera uništavanja, ali mi ćemo to popraviti, zamjeniti i urediti, ali svi zajedno to trebamo čuvati i više cijeniti“ – istakao je Bečić.

Uz njih su danas na izletištu boravili i učenici Osnovne škole „Avdo Smailović“ iz Sarajeva, ne krijući pozitivne utiske jedinstvenim kompleksom koji svjedoči o ratnom herojstvu Goražda koji svakodnevno posjećuju građani iz različitih krajeva BiH.  Svoj doprinos njegovom uređenju narednih dana dat će i učenici SSŠ „Džemal Bijedić“ te pripadnici Oružanih snaga BiH.