Najavljeni skupovi protiv “Pravde za Davida”: Dolazimo na Trg, Davore nećeš biti tu

Skup “Srcem za institucije RS” Nikšić je najavio tek prije nekoliko sati te je kazao kako okupljeni neće otići dok “glavni grad RS ne bude 100 posto siguran”.

Četiri dana ranije javno je objavio post na Facebooku u kojem se prijeteći obratio Davoru Dragičeviću i skupu “Pravda za Davida”.

“Ti Davore Dragičeviću, čovječe koji ne žališ svoje dijete kao pravi pravoslavac, tebi se kunem da nećeš biti tu tog famoznog 14. novembra. Mogu samo da Vam poručim,Vama izdajicama srpskog roda, da u vrlo skoro vrijeme dolazimo na Trg mi, mi najzaslužniji za Republiku Srpsku. Polako uspostavljam vezu sa svim patriotama da dođu na Trg Krajine na određen datum, a sa tim dolaze i naša djeca, majke, sestre, tetke, strine, stričevi, ujaci i da ne nabrajam dalje. Pojest ćemo nepravdu. MUP će završiti istragu, a Vas neće biti nigdje, skrivat će te se od svoje sjene. Da ne dužim, biće nas nekoliko hiljada, a imam dojavu da će nam se pridružiti časni ljudi iz SDS-a, kao i motoristi, Putinovi Vukovi”, napisao je Nikšić.

U komentarima su njegovi prijatelji komentirali pogrdno, a jedan od komentara je i “Pogani ćemo istjerati”.

Ranije je i Udruženje građana “Istočna alternativa” najavilo kontraproteste pod sloganom “Mi volimo RS, a vi volite novac”. Protesti će biti održani u blizini Trga Krajine.

Podsjetimo, i predsjednik RS-a , a budući član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je Davno Davoru i grupi Pravda za Davida kako 8.10. više neće biti na Trgu, ali se naknadno izvinio.

Građani Banje Luke i članovi grupe “Pravda za Davida” protestuju već 206 dana na Trgu Krajine tražeći od nadležnih da otkriju istinu o ubistvu Davida i uhapse ubice.

“Ja ću vas predvoditi i nema niko drugi da bude. Ko god se tog dana nađe na našem putu odgovorit ću samo ja na svoj način. U glavi mi je samo slika djeteta ovog od 21 godinu, šta mu radite. Gorit ćete u paklu svi. Ja kod svog Davida ne idem dok ga ne osvetim”, poručio je sinoć Davor.

Nekoliko građana Banje Luke dobilo je otkaze jer su bili na ovim skupovima. Danijela Ratešić iz grupe “Pravda za Davida” najavila je da će njihovi advokati podnijeti tužbe protiv svih poslodavaca koji su dali otkaze radnicima.

klix