Sarajevo : Promocija turizma u BiH

Sarajevski festival turizma, koji se u Kulturno-sportskom centru Skenderija održava u naredna tri dana, predstaviće turističke potencijale BiH, ali i turističku ponudu ostalih zemalja učesnica.

U okviru Festivala biće održan 40. Međunarodni sajam turizma i turistička berza, te 7. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

Naglasak Festivala je ove godine na gastro turizmu, pa će posjetioci moći degustirati tradicionalna jela i pića, ali i uživati u bogatom programu.

U dvorani Mirza Delibašić danas i sutra biće održan Internacionalni kup kuhara i poslastičara, kao i Internacionalni kup barmena.

U jednom od sarajevskih hotela će sutra biti upriličeno “oživljavanje” starog jelovnika, a Dom mladih će istog dana ugostiti Prvu stručnu regionalnu konferenciju o bh. turizmu.

Učesnici Festivala će 26. oktobra na platou Skenderije pokušati oboriti Guinnissov rekord serviranjem 13.000 palačinaka.

Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze, kojeg KSC Skenderija organizira od 1970. godine.