Stanje na putevima

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeka: NeretveSave, DrineBosne i Lašve. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima. Pojačana frekvencija vozila bilježi se u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.