BPK : Informacija Uprave policije

Dana 25.10.2018.godine u 16,05 sati na mostu “Žrtava genocida u Srebrenici” Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u istoj učestvovali Dž.S., i T.N., iz Goražda. U Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde obratio se Dž.S., gdje je dežurni ljekar kod istog konstatovao lakše tjelesne povrede. Vozaču T.N., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 25.10.2018.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška tjelesna ozljeda” iz člana 172. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenih M.S., i M.M., nastanjeni u Goraždu.

Dana 26.10.2018.godine u 01,40 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.E., iz Goražda i prijavio da mu je NN lice na parking prostoru u ulici Rabite – Grad Goražde, na putničkom motornom vozilu marke VW “Transporter” vlasništvo M.E., iz Goražda probio dva pneumatika. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je NN lice na pomenutom vozilu, koje nije bilo zaključano, rasjekao dva pneumatika, i da su sa vozila otuđena  prednja dva fara, prednja maska i oba zadnja stop svijetla. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinilaca je u toku.